„Wino słońcem podszyte – regiony winne Półwyspu Iberyjskiego” – tak brzmiał główny temat październikowego spotkania z winnicami w Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej. Tym razem prezentowała się Winnica Chronów, położona w malowniczym miejscu, na pogórzu lipnicko-wiśnickim. Ania i Michał kilka lat temu postanowili przenieść się z miasta na wieś i tutaj na południu Polski spełniać swoje marzenia i dzielić się pasją. Wina, które tworzą są harmonijne, świeże, z dużą dawką owocu i bardzo eleganckie w swoim ascetycznym wydaniu. Jako winnica organizują dla osób zainteresowanych turystyką winiarską zwiedzanie winnicy, winobranie, degustację win w połączeniu z lokalną i domową kuchnią, a także noclegi. Chętnie dzielą się wiedzą dotyczącą uprawy winorośli, zarządzania winnicą i produkcji win. Pani Zofia Michałowska z Winnicy Zadora wprowadziła uczestników spotkania w przepisy dotyczące zakładania winnic, rejestracji i produkcji wina. Z kolei Anna Nowakowska kontynuując tematykę regionów winnych, odmian winorośli, czytania etykiet przybliżyła miłośnikom wina charakterystykę win produkowanych na terenie Półwyspu Iberyjskiego, czyli w Hiszpanii i Portugalii. Jak zawsze panie z Centrum Produktu Lokalnego przygotowały pyszne przekąski do wina oraz kolację.