Dionizyjski wieczór w restauracji U Młynarzy rozpoczął się warsztatami degustacji wina i prezentacją Winnicy Janowice. Po degustacji win nadszedł czas na degustację wyśmienitych potraw. Na przystawkę podano pasztet z gęsich wątróbek z chrupiącą bułeczką w towarzystwie wytrawnego Johanitera. Kaczka na puree z batata i z dodatkiem jeżyn smakowała wybornie, a wytrawny regent dodawał jej szyku. Kolejną smaczną niespodzianką były delikatne polędwiczki z dorsza w ciekawym wydaniu, bo na plackach ziemniaczanych i w towarzystwie zielonego groszku. Pączki z bezą, czekoladą i owocami w towarzystwie różowego półwytrawnego wina były znakomitym uwieńczeniem kolacji. Spotkanie uprzyjemnił muzyczny akcent. Przy dźwiękach akordeonu w wykonaniu Pawła Kusiona dionizyjski wieczór mógłby trwać wieczność. Uczestnicy warsztatów miło spędzili czas.